Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414359
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414359
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Składniki
Pstrągi w całości dokładnie oczyścić z łuski. Umyć. Osuszyć z wierzchu i w środku papierowymi ręcznikami. Oprószyć solą wierz i środek. Oprószyć bardzo dokładnie bułką tartą po wierzchu. Nie sypać bułki do środka. Smażyć na patelni, na dobrze rozgrzanym olej rzepakowym po obu stronach. Ryba powinna być brązowa. Będzie miała chrupiacą skórkę i smakowite, delikatne mięsko. Serwować z kawałkami cytryny na liściach sałata w towarzystwie ulubionej surówki. U mnie z kapusty pekińskiej. Smacznego.
Kapustę pekińską drobno pokroić. Dodać starte na tarce, na grubych oczkach marchewki, pokrojone w bardzo drobną kostkę ogórki kiszone i cebulę. Dodać posiekany koperek, pieprz młotkowany z kolendrą, sól, majonez, musztardę. Wymieszać. Gotowe. Można podawać. Smacznego.