Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1208
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1263
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 201
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1208
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1263
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 201
Składniki
Pstrągi w całości dokładnie oczyścić z łuski. Umyć. Osuszyć z wierzchu i w środku papierowymi ręcznikami. Oprószyć solą wierz i środek. Oprószyć bardzo dokładnie bułką tartą po wierzchu. Nie sypać bułki do środka. Smażyć na patelni, na dobrze rozgrzanym olej rzepakowym po obu stronach. Ryba powinna być brązowa. Będzie miała chrupiacą skórkę i smakowite, delikatne mięsko. Serwować z kawałkami cytryny na liściach sałata w towarzystwie ulubionej surówki. U mnie z kapusty pekińskiej. Smacznego.
Kapustę pekińską drobno pokroić. Dodać starte na tarce, na grubych oczkach marchewki, pokrojone w bardzo drobną kostkę ogórki kiszone i cebulę. Dodać posiekany koperek, pieprz młotkowany z kolendrą, sól, majonez, musztardę. Wymieszać. Gotowe. Można podawać. Smacznego.