Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg w migdałach to świetne urozmaicenie dla tej klasycznej ryby.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 148
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 148
Składniki
Pstrągi umyłem ,osuszyłem papierowym ręcznikiem. Pokroiłem na kawałki ,oprószyłem solą ,pieprzem i skropiłem sokiem z cytryny. Na 30 min umieściłem w lodówce. Następnie obtoczyłem w mące ,potem w rozbełtanych jajkach ,a na koniec w posiekanych migdałach. Smażyłem na rozgrzanym oleju 5 min z każdej strony. Osączyłem z nadmiaru oliwy na ręczniku papierowym i dosmażyłem na maśle ,rozgrzanym na patelni. Podałem z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.