Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg w migdałach to świetne urozmaicenie dla tej klasycznej ryby.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8697
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7318
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5008
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328009
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8697
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7318
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5008
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328009
Składniki
Pstrągi umyłem ,osuszyłem papierowym ręcznikiem. Pokroiłem na kawałki ,oprószyłem solą ,pieprzem i skropiłem sokiem z cytryny. Na 30 min umieściłem w lodówce. Następnie obtoczyłem w mące ,potem w rozbełtanych jajkach ,a na koniec w posiekanych migdałach. Smażyłem na rozgrzanym oleju 5 min z każdej strony. Osączyłem z nadmiaru oliwy na ręczniku papierowym i dosmażyłem na maśle ,rozgrzanym na patelni. Podałem z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.