Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dla odmiany na obiad jest ryba ! Nie taka zwyczajna, oj nie. Mianowicie chodzi o pstrąga. Przyrządzony w dietetyczny sposób pstrąg jest świetną alternatywą do niskokalorycznego mięsa drobiowego. Bogaty w białko, witaminy z grupy B oraz nienasycone kwasy tłuszczowe pstrąg nadaje się z powodzeniem jako danie główne czy składnik sałatek oraz jako przystawka. Zawinięty w folię z dodatkiem czosnku oraz świeżego koperku jak i odrobiny masła idealnie nadaje się na stół dla każdego kto lubi ryby inne niż smażone na oleju :)
Rybę obrać z łusek i opłukać. Położyć na przygotowanej folii aluminiowej i oprószyć dokładnie przyprawami. Używając cytryny, połóż ją na wierzchu bądź w środku ryby. ( dzięki temu, podczas pieczenia, sok uwolni się i wsiąknie w mięso ryby - smak o wiele lepszy, bardziej orzeźwiający ).
Na wierzchu ułóż ząbek czosnku pokrojony w plasterki, dodaj łyżeczkę masła i połóż świeży koperek.
Zawinąć w folię i wstawić do pieczenia na 15-20 minut w temperaturze 200°C.
Warzywa włożyć na patelnię i posypać łyżką wegety, podlać odrobiną wody, aby nie przypaliły się na patelni. Smażyć do momentu miękkości.
Udekorować świeżym tymiankiem :)
Pstrąg z warzywami zapieczony w ostrym masełku. Co prawda danie jest pracochł...
Odsłon: 5241
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smaż...
Odsłon: 18457
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1489
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 293
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 182
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smaż...
Odsłon: 18457
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1489
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 293
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 182
Składniki
Rybę obrać z łusek i opłukać. Położyć na przygotowanej folii aluminiowej i oprószyć dokładnie przyprawami. Używając cytryny, połóż ją na wierzchu bądź w środku ryby. ( dzięki temu, podczas pieczenia, sok uwolni się i wsiąknie w mięso ryby - smak o wiele lepszy, bardziej orzeźwiający ). Na wierzchu ułóż ząbek czosnku pokrojony w plasterki, dodaj łyżeczkę masła i połóż świeży koperek. Zawinąć w folię i wstawić do pieczenia na 15-20 minut w temperaturze 200°C.
Warzywa włożyć na patelnię i posypać łyżką wegety, podlać odrobiną wody, aby nie przypaliły się na patelni. Smażyć do momentu miękkości. Udekorować świeżym tymiankiem :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy na maślance
Dania główne
Naleśniki z parówką i serem
Dania główne
Domowa pizza jak z pizzerii - najlepsze ciasto na pizzę
Dania główne
Leczo
Racuchy na maślance
Pyszne racuchy, szybkie w przygotowaniu
Odsłon: 12
Naleśniki z parówką i serem
Świetny pomysł na sycący posiłek, gdy znudzą nam się zwykle naleśniki. Chrupi...
Odsłon: 73