Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 563
Dodano: 04.02.2018
Odsłon: 1542
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Rybę obrać z łusek i opłukać. Położyć na przygotowanej folii aluminiowej i oprószyć dokładnie przyprawami. Używając cytryny, połóż ją na wierzchu bądź w środku ryby. ( dzięki temu, podczas pieczenia, sok uwolni się i wsiąknie w mięso ryby - smak o wiele lepszy, bardziej orzeźwiający ).
Na wierzchu ułóż ząbek czosnku pokrojony w plasterki, dodaj łyżeczkę masła i połóż świeży koperek.
Zawinąć w folię i wstawić do pieczenia na 15-20 minut w temperaturze 200°C.
Warzywa włożyć na patelnię i posypać łyżką wegety, podlać odrobiną wody, aby nie przypaliły się na patelni. Smażyć do momentu miękkości.
Udekorować świeżym tymiankiem :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (15)

Nevermore 04 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
No i to jest to :DPstrąga tęczowego mamy co tydzień i jest przepyszny. Polecam od sprawdzonych dostawców, u nas od kolegi z jego stawów :)
Świetny przepis Angel, a ta francuska muzyczka świetna xD Odpowiedzi: 14 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz