Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś jadłam podobną wersje ale z karpiem,jednak u mnie w domu wola pstraga.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1028
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12831
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1028
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12831
Składniki
Wyczyszczone pstrągi filetuję, skrapiam sokiem z 1 cytryny,przyprawiam,smażę na gorącym oleju z obu stron.Usmażone wkładam do naczynia do zapiekania.
Obie smietany mieszam ze sobą,dodaję przyprawę typu wegeta,pieprz i sok z cytryny.Wszystko razem mieszam i zalewam tym ryby.
Piekę w piekarniku ok.30 min. w 200 stopniach.Bardzo fajne na obiad do ziemniaków,ale i na kolację do bułeczek.