Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg w śmietanie.

Pstrąg w śmietanie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 445

Dodano:

Odsłon: 642

Kiedyś jadłam podobną wersje ale z karpiem,jednak u mnie w domu wola pstraga.

Składniki

  • 2-3 świeże pstrągi
  • śmietana 12%
  • śmietana 30 %
  • 2 cytryny sok
  • Pieprz
  • przyprawa do ryb
  • przyprawa typu wegeta
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wyczyszczone pstrągi filetuję, skrapiam sokiem z 1 cytryny,przyprawiam,smażę na gorącym oleju z obu stron.Usmażone wkładam do naczynia do zapiekania.

  2. Obie smietany mieszam ze sobą,dodaję przyprawę typu wegeta,pieprz i sok z cytryny.Wszystko razem mieszam i zalewam tym ryby.

  3. Piekę w piekarniku ok.30 min. w 200 stopniach.Bardzo fajne na obiad do ziemniaków,ale i na kolację do bułeczek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń