Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś jadłam podobną wersje ale z karpiem,jednak u mnie w domu wola pstraga.
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 18230
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 18230
Składniki
Wyczyszczone pstrągi filetuję, skrapiam sokiem z 1 cytryny,przyprawiam,smażę na gorącym oleju z obu stron.Usmażone wkładam do naczynia do zapiekania.
Obie smietany mieszam ze sobą,dodaję przyprawę typu wegeta,pieprz i sok z cytryny.Wszystko razem mieszam i zalewam tym ryby.
Piekę w piekarniku ok.30 min. w 200 stopniach.Bardzo fajne na obiad do ziemniaków,ale i na kolację do bułeczek.