Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś jadłam podobną wersje ale z karpiem,jednak u mnie w domu wola pstraga.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1451
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1792
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9099
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1451
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1792
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9099
Składniki
Wyczyszczone pstrągi filetuję, skrapiam sokiem z 1 cytryny,przyprawiam,smażę na gorącym oleju z obu stron.Usmażone wkładam do naczynia do zapiekania.
Obie smietany mieszam ze sobą,dodaję przyprawę typu wegeta,pieprz i sok z cytryny.Wszystko razem mieszam i zalewam tym ryby.
Piekę w piekarniku ok.30 min. w 200 stopniach.Bardzo fajne na obiad do ziemniaków,ale i na kolację do bułeczek.