Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeży, dobrze doprawiony i soczysty pstrąg dostępny nie tylko w Dolinie Baryczy :)
Wracasz z pracy, jesteś głodna i nie masz pomysły na obiad? Już masz!!! Potrz...
Odsłon: 341
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 185
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 201
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 134
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 66
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 185
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 201
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 134
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 66
Składniki
1. Do miękkiego masła dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperku. Mieszamy do połączenia się składników. 2. Pstrągi myjemy, osuszamy, nacinamy w kilku miejscach nożem i nacieramy przygotowanym masłem (środek również). Nie zużywamy całego masła, reszta posłuży nam do przygotowania warzyw. Do środka wkładamy do każdego pstrąga po jednym ząbku czosnku, 1 krążku cytryny i kilka gałązek tymianku bądź gałązkę rozmarynu. 3. Obrane i umyte ziemniaki kroimy w ćwiartki. Cukinię myjemy i kroimy w grubsze krążki. Na patelni rozpuszczamy pozostałe masło, dodajemy łyżkę oleju. Smażymy ziemniaki i cukinię aż do zarumienienia (ok. 7-9 minut). Przekładamy warzywa do naczynia żaroodpornego, dodajemy obraną cebulę i szalotki pokrojone w ćwiartki. Na wierzch kładziemy pstrągi. Wszystko przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego na 180 stop. C piekarnika (grzanie góra/dół). Pieczemy 35 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię, dokładamy umyte pomidorki koktajlowe, zwiększamy temperaturę piekarnika do 190 stop. C i pieczemy ok. 7-10 minut (aż skóra ryb będzie lekko zarumieniona). 4. Po wyjęciu z piekarnika skrapiamy rybę sokiem z cytryny, posypujemy posiekaną natką pietruszki i koperku. Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Karminadle z płatkami owsianymi i jabłkiem
Dania główne
Kotlety z kiełbasy
Dania główne
Boeuf bourguignon
Dania główne
Kurczak zapiekany w zielonym sosie.
Karminadle z płatkami owsianymi i jabłkiem
Coś dla miłośników śląskich karminadli a polskich kotletów mielonych .
Odsłon: 202
Kotlety z kiełbasy
Danie z PRL - u , smaczne i szybkie. Takie kotlety możemy przygotować z szero...
Odsłon: 139