Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest powalający. Rybę można przygotować w piekarniku, jak i na grillu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3514
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 510
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 327
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7184
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3514
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 510
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 327
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7184
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 435
Składniki
Pstrągi dokładnie czyścimy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy z obu stron odrobiną soli i pieprzu. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ryby układamy na folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny i faszerujemy ziołami, cebulką dymką oraz posiekanym czosnkiem. Do środka każdej ryby wkładamy też cienkie plasterki masła. Zawijamy folię i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach, około 15-20 minut lub kładziemy na grillu i pieczemy 15-25min. Podajemy z ulubionymi dodatkami.