Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
papier do pieczenia, grill
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5072
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 641
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2526
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 174
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5072
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 641
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2526
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 174
Składniki
Rybę przecięłam na pół łącznie z łbem, wyjęłam kręgosłup i ości brzuszne ale widziałam też wersje bez wyjmowania. Posypałam obficie przyprawami w stylu arabskim: kumin, czosnek suszony, kolendra, chili, sól. Skropiłam obficie oliwą. Pomidory posypałam solą, suszonym czosnkiem , ziołami prowansalskimi.
Ułożyłam na papierze do pieczenia posypałam lekko z wierzchu solą i chili i czosnkiem i znowu zlałam oliwą. Tak przygotowaną rybę można położyć na mocno rozgrzanym grillu. jedna warstwa papieru wystarczy, nic się nie przypali ani nie rozedrze. Warstwa ryby jest cienka i szybko będzie gotowa.
Smacznego :)