Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
papier do pieczenia, grill
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 95
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 265
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 66
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 952
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 222
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 95
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 265
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 66
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 952
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 222
Składniki
Rybę przecięłam na pół łącznie z łbem, wyjęłam kręgosłup i ości brzuszne ale widziałam też wersje bez wyjmowania. Posypałam obficie przyprawami w stylu arabskim: kumin, czosnek suszony, kolendra, chili, sól. Skropiłam obficie oliwą. Pomidory posypałam solą, suszonym czosnkiem , ziołami prowansalskimi.
Ułożyłam na papierze do pieczenia posypałam lekko z wierzchu solą i chili i czosnkiem i znowu zlałam oliwą. Tak przygotowaną rybę można położyć na mocno rozgrzanym grillu. jedna warstwa papieru wystarczy, nic się nie przypali ani nie rozedrze. Warstwa ryby jest cienka i szybko będzie gotowa.
Smacznego :)