Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest powalający. Podobnie rybę można przygotować w piekarniku.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3538
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 515
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 335
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7247
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 476
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3538
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 515
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 335
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7247
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 476
Składniki
Pstrągi dokładnie czyścimy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy z obu stron odrobiną soli i pieprzu. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ryby układamy na folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy tymiankiem lub/i ziołami prowansalskimi. Do środka każdej ryby wkładamy cienkie plasterki masła. Zawijamy folię i pieczemy z obu stron na rozgrzanym grillu bądź w piekarniku w 180 stopniach, około 15-20 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.