Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest powalający. Podobnie rybę można przygotować w piekarniku.
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 31
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12967
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 215
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 31
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12967
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 215
Składniki
Pstrągi dokładnie czyścimy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy z obu stron odrobiną soli i pieprzu. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ryby układamy na folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy tymiankiem lub/i ziołami prowansalskimi. Do środka każdej ryby wkładamy cienkie plasterki masła. Zawijamy folię i pieczemy z obu stron na rozgrzanym grillu bądź w piekarniku w 180 stopniach, około 15-20 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.