Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest powalający. Podobnie rybę można przygotować w piekarniku.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12213
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12213
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Składniki
Pstrągi dokładnie czyścimy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy z obu stron odrobiną soli i pieprzu. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ryby układamy na folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy tymiankiem lub/i ziołami prowansalskimi. Do środka każdej ryby wkładamy cienkie plasterki masła. Zawijamy folię i pieczemy z obu stron na rozgrzanym grillu bądź w piekarniku w 180 stopniach, około 15-20 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.