Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam ryby z grilla, dużo bardziej niż mięsa, są lekkostrawne, szybkie w przygotowaniu a po za tym ryba nie wiele wymaga, tylko sól, delikatne przyprawy i cytryna. Radzę Wam włączyć ryby do codziennego menu, mamy przecież teraz taki wybór. Pomysł na grillowaną kapustkę zaczerpnęłam z programu Karola Okrasy, parę moich zmian i wyszła przepyszna. Myślę że do mięs również będzie pasować. Warto wypróbować !
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6703
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6703
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Składniki
Wypatroszone pstrągi myję, osuszam ręcznikiem papierowym doprawiam do smaku solą i przyprawą z każdej strony również wewnątrz. Miękkie masło ucieram z musztardą, miodem , sokiem z cytryny i szczyptą soli, wkładam do środka ryby po równo nadzienia, dociskam, odstawiam na 20 minut do lodówki
Przygotowuję kapustę: Kapustę siekam dość grubo nożem, por kroje w pół krążki, mieszam, skrapiam sokiem z limonki, polewam olejem, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaję sól , miód oraz pieprz, mieszam, wykładam na kawałek folii aluminowej, posypuję listkami kolendry, dodaję wiórki zimnego masła, zawijam dokładnie tworząc kieszonkę.
Ryby przekładam na kratkę do grillowania, obkładam plasterkami cytryny, grilluję z każdej strony razem z młodą kapustą, około 15 minut na średnim żarze. Podaje na talerzu razem. Smacznego!