Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam ryby z grilla, dużo bardziej niż mięsa, są lekkostrawne, szybkie w przygotowaniu a po za tym ryba nie wiele wymaga, tylko sól, delikatne przyprawy i cytryna. Radzę Wam włączyć ryby do codziennego menu, mamy przecież teraz taki wybór. Pomysł na grillowaną kapustkę zaczerpnęłam z programu Karola Okrasy, parę moich zmian i wyszła przepyszna. Myślę że do mięs również będzie pasować. Warto wypróbować !
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2503
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3145
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2785
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2503
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3145
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2785
Składniki
Wypatroszone pstrągi myję, osuszam ręcznikiem papierowym doprawiam do smaku solą i przyprawą z każdej strony również wewnątrz. Miękkie masło ucieram z musztardą, miodem , sokiem z cytryny i szczyptą soli, wkładam do środka ryby po równo nadzienia, dociskam, odstawiam na 20 minut do lodówki
Przygotowuję kapustę: Kapustę siekam dość grubo nożem, por kroje w pół krążki, mieszam, skrapiam sokiem z limonki, polewam olejem, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaję sól , miód oraz pieprz, mieszam, wykładam na kawałek folii aluminowej, posypuję listkami kolendry, dodaję wiórki zimnego masła, zawijam dokładnie tworząc kieszonkę.
Ryby przekładam na kratkę do grillowania, obkładam plasterkami cytryny, grilluję z każdej strony razem z młodą kapustą, około 15 minut na średnim żarze. Podaje na talerzu razem. Smacznego!