Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 447 Ocena: 6484
Dodano: 12.08.2019
Odsłon: 2717
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Rybę umyć i ułożyć na dość dużym kawałku folii. Folia musi być dość duża, aby w nią pstrąga zwinąć. Rybę posolić i popieprzyć, a także skropić sokiem z cytryny. Posmarować masłem utartym z posiekaną pietruszką i czosnkiem. Zawinąć folię w paczuszkę. Musi to być zrobione dość szczelnie, aby masło nie wypłynęło w czasie pieczenia. Piec około 40 minut w 180 st. C.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Olcia36 28 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Filet z pstrąga ułożyć na papierze do pieczenia, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą suszone pomidory z bazylią, ułożyć plasterki czosnku i masła, skropić cytryną. Piec w rozgrzanym piekarniku w 200 stopniach przez 20 minut. Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 13 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Cudowny,narobiłaś mi ochoty...mniam...:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 12 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Idealny z takimi dodatkami! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz