Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest kruchy i pachnący pietruszką. Wspaniała ryba do obiadu. Polecam.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 821
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 821
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Składniki
Rybę umyć i ułożyć na dość dużym kawałku folii. Folia musi być dość duża, aby w nią pstrąga zwinąć. Rybę posolić i popieprzyć, a także skropić sokiem z cytryny. Posmarować masłem utartym z posiekaną pietruszką i czosnkiem. Zawinąć folię w paczuszkę. Musi to być zrobione dość szczelnie, aby masło nie wypłynęło w czasie pieczenia. Piec około 40 minut w 180 st. C.