Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest kruchy i pachnący pietruszką. Wspaniała ryba do obiadu. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11226
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11768
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1524
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11226
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11768
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1524
Składniki
Rybę umyć i ułożyć na dość dużym kawałku folii. Folia musi być dość duża, aby w nią pstrąga zwinąć. Rybę posolić i popieprzyć, a także skropić sokiem z cytryny. Posmarować masłem utartym z posiekaną pietruszką i czosnkiem. Zawinąć folię w paczuszkę. Musi to być zrobione dość szczelnie, aby masło nie wypłynęło w czasie pieczenia. Piec około 40 minut w 180 st. C.