Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bardzo dobry. Rybę można przygotować w piekarniku, jak i na grillu.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17691
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1794
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15383
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5939
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9112
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17691
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1794
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15383
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5939
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9112
Składniki
Pstrągi dokładnie czyścimy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.
Rybę nacieramy z obu stron odrobiną soli i pieprzu. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ryby układamy na folii aluminiowej, nacinamy po skocie, w nacięcia wkładamy pokrojone ząbki czosnku, następnie skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy tymiankiem i koperkiem. Do środka każdej ryby wkładamy cienkie plasterki masła.
Zawijamy folię i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach, około 15-20 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.