Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na pyszną i soczystą rybkę :) Przepis pochodzi z książki pt. "Kuchnia Polska".
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3537
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1082
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1069
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 168
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3537
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1082
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1069
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 168
Składniki
Rybkę oczyszczamy starannie z łusek, myjemy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą i pieprzem ze wszystkich stron (w środku też). Wstawiamy do lodówki.
Natkę, koperek i lubczyk siekamy drobno i mieszamy z miękkim masłem, doprawiamy też solą i pieprzem. Tak przygotowane masło wkładamy do ryby. Kawałek folii aluminiowej skrapiamy lekko oliwą z oliwek, układamy na nim pstrąga i na wierzch kładziemy 2 plasterki cytryny. Folię szczelnie zawijamy tak, by w środku pozostało nieco miejsca. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 25 minut.