Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na pyszną i soczystą rybkę :) Przepis pochodzi z książki pt. "Kuchnia Polska".
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 963
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3949
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19026
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 963
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3949
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19026
Składniki
Rybkę oczyszczamy starannie z łusek, myjemy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą i pieprzem ze wszystkich stron (w środku też). Wstawiamy do lodówki.
Natkę, koperek i lubczyk siekamy drobno i mieszamy z miękkim masłem, doprawiamy też solą i pieprzem. Tak przygotowane masło wkładamy do ryby. Kawałek folii aluminiowej skrapiamy lekko oliwą z oliwek, układamy na nim pstrąga i na wierzch kładziemy 2 plasterki cytryny. Folię szczelnie zawijamy tak, by w środku pozostało nieco miejsca. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 25 minut.