Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty naleśnik z sera i płatków ryżowych, podany w warzywami i jajkiem sadzonym
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 59
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 59
Składniki
Naleśnik: wodę gotujemy - do wrzącej dodajemy płatki ryżowe, sól i pieprz - gotujemy około 2 minut. Następnie płatki odcedzamy. Do płatków dodajemy jajko, skrobię i ser biały - ugniatamy - użyłam ubijaczki do ziemniaków. Dymkę drobno siekamy i dodajemy do masy - mieszamy. Masę równomiernie nakładamy na duży płaski talerz - "pieczemy" w mikrofali na największych obrotach -6 minut.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Dymkę kroimy drobno i wrzucamy na patelnię. Gdy się zarumieni - wbijamy jajko - dodajemy sól i pieprz. Smażymy tylko z jednej strony. Kawałek pomidora i ogórka kroimy w słupki. Gotowy naleśnik kładziemy na talerzu i wypełniamy farszem. Najpierw nakładamy sałaty, później połowę słupków warzyw - przykrywamy jajkiem - i znów słupki. Naleśnik składamy na pół - i przytrzymujemy wykałaczką. Można jeść z keczupem, lub sosem czosnkowym.