Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 410
Dodano: 25.06.2011
Odsłon: 6757
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kurczaka pokroić w paski, dodać sól, pieprz, zioła i rozgnieciony czosnek - zostawić na ok 15-20 min.
W tym czasie pokroić paprykę w cienkie paseczki, ogórka w kostkę, pieczarki w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę, mięso w ziołach obtoczyć w niewielkiej ilości mąki i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Po krótkim smażeniu dolać wina oraz wody i dusić ok 15 min pod przykryciem.
Dodać pieczarki i paprykę, dusić kolejne 10 min.
Dodać ogórka i koncentrat pomidorowy. Do słoiczka po koncentracie dodać łyżeczkę mąki krupczatki, trochę ciepłej wody i łyżeczkę miodu. Wymieszać wszystko w słoiczku i dodać do sosu.
Gotować na małym ogniu ok 10 min (żeby sos zgęstniał), mieszając od czasu do czasu. Można podawać z ryżem albo pieczywem, wedle uznania.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

jagienkaaa 06 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Fajne danie i jak ladnie podane:)7 Kto głosował? | Odpowiedz

milla_poz 26 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Dziękuję! ;)7 Kto głosował? | Odpowiedz

biurwa 25 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
mniam... pychotki :) dodaję do ulubionych i oceniam na 5 :)7 Kto głosował? | Odpowiedz