Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru jest oszałamiająco soczysta i aromatyczna. Mięso praktycznie samo rozpada się, więc poszarpanie zajmuje dosłownie chwilę. Można podawać z bułą, ziemniakami, czy drożdżowymi parowańcami, jak w moim przypadku. Zapraszam do wypróbowania przepisu Arek Gie
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 103
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 68
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 59
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19672
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 103
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 68
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 59
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19672
Składniki
Mięso (w całości) oprószamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso z każdej strony. Przekładamy do wolnowaru. Na tłuszczu ze smażenia szklimy posiekaną cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i papryki. Wlewamy passatę pomidorową, pomidory, cukier, ocet, sos worcester i liść laurowy. Zagotowujemy, wylewamy na mięso w wolnowarze. Gotujemy 8 godzin w pozycji LOW. Po tym czasie mięso przy pomocy dwóch widelców szarpiemy na drobne kawałki. Mieszamy z powstałym sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.