Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru jest oszałamiająco soczysta i aromatyczna. Mięso praktycznie samo rozpada się, więc poszarpanie zajmuje dosłownie chwilę. Można podawać z bułą, ziemniakami, czy drożdżowymi parowańcami, jak w moim przypadku. Zapraszam do wypróbowania przepisu Arek Gie
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10070
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 862
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 210
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10070
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 862
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 210
Składniki
Mięso (w całości) oprószamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso z każdej strony. Przekładamy do wolnowaru. Na tłuszczu ze smażenia szklimy posiekaną cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i papryki. Wlewamy passatę pomidorową, pomidory, cukier, ocet, sos worcester i liść laurowy. Zagotowujemy, wylewamy na mięso w wolnowarze. Gotujemy 8 godzin w pozycji LOW. Po tym czasie mięso przy pomocy dwóch widelców szarpiemy na drobne kawałki. Mieszamy z powstałym sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.