Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru jest oszałamiająco soczysta i aromatyczna. Mięso praktycznie samo rozpada się, więc poszarpanie zajmuje dosłownie chwilę. Można podawać z bułą, ziemniakami, czy drożdżowymi parowańcami, jak w moim przypadku. Zapraszam do wypróbowania przepisu Arek Gie
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17208
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 408
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 66
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 137
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 170
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17208
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 408
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 66
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 137
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 170
Składniki
Mięso (w całości) oprószamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso z każdej strony. Przekładamy do wolnowaru. Na tłuszczu ze smażenia szklimy posiekaną cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i papryki. Wlewamy passatę pomidorową, pomidory, cukier, ocet, sos worcester i liść laurowy. Zagotowujemy, wylewamy na mięso w wolnowarze. Gotujemy 8 godzin w pozycji LOW. Po tym czasie mięso przy pomocy dwóch widelców szarpiemy na drobne kawałki. Mieszamy z powstałym sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.