Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo polowaliśmy na te grzybki. Można je zastąpić malutkimi pieczarkami, choć smak jest lekko odmienny. Ważny jest efekt końcowy. Zapraszamy na degustację.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85279
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2574
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10014
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4055
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7137
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85279
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2574
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10014
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4055
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7137
Składniki
Mieloną łopatkę mieszamy z jajkiem, startym czosnkiem (2 ząbki) i imbirem, posiekaną natką pietruszki i kaszą manną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy pulpeciki, które obsmażamy na suchej patelni. Posiekaną cebulę i czosnek, szklimy na oleju arachidowym, dodajemy grzyby, lekko podduszmy z sosem sojowym. Przekładamy pulpety, zalewamy wrzątkiem (0,7 litra), dusimy przez pół godziny na małym ogniu. Pod koniec wlewamy sos ostrygowy. Mąkę rozrabiamy z zimną wodą, dodajemy do sosu. Zagęszczamy (około 7 minut, cały czas mieszając), do smaku doprawiamy solą i pieprzem.