Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo polowaliśmy na te grzybki. Można je zastąpić malutkimi pieczarkami, choć smak jest lekko odmienny. Ważny jest efekt końcowy. Zapraszamy na degustację.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1085
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4883
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 859
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10909
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1085
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4883
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 859
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10909
Składniki
Mieloną łopatkę mieszamy z jajkiem, startym czosnkiem (2 ząbki) i imbirem, posiekaną natką pietruszki i kaszą manną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy pulpeciki, które obsmażamy na suchej patelni. Posiekaną cebulę i czosnek, szklimy na oleju arachidowym, dodajemy grzyby, lekko podduszmy z sosem sojowym. Przekładamy pulpety, zalewamy wrzątkiem (0,7 litra), dusimy przez pół godziny na małym ogniu. Pod koniec wlewamy sos ostrygowy. Mąkę rozrabiamy z zimną wodą, dodajemy do sosu. Zagęszczamy (około 7 minut, cały czas mieszając), do smaku doprawiamy solą i pieprzem.