Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo polowaliśmy na te grzybki. Można je zastąpić malutkimi pieczarkami, choć smak jest lekko odmienny. Ważny jest efekt końcowy. Zapraszamy na degustację.
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 180
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 503
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 180
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 503
Składniki
Mieloną łopatkę mieszamy z jajkiem, startym czosnkiem (2 ząbki) i imbirem, posiekaną natką pietruszki i kaszą manną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy pulpeciki, które obsmażamy na suchej patelni. Posiekaną cebulę i czosnek, szklimy na oleju arachidowym, dodajemy grzyby, lekko podduszmy z sosem sojowym. Przekładamy pulpety, zalewamy wrzątkiem (0,7 litra), dusimy przez pół godziny na małym ogniu. Pod koniec wlewamy sos ostrygowy. Mąkę rozrabiamy z zimną wodą, dodajemy do sosu. Zagęszczamy (około 7 minut, cały czas mieszając), do smaku doprawiamy solą i pieprzem.