Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie obiadowo-kolacyjne:) Małe pulpeciki duszone z warzywami podane z gotowaną kaszą /ale równie dobrze smakują z ryżem czy ziemniakami:)/
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 531
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 529
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 531
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 529
Składniki
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę. Gdy stanie się szklista dodajemy startą na tarce o dużych oczkach marchew i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszając podsmażamy ok, 2-3 min.Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i razem z papryką kroimy w kostkę. Pomidory /wraz z sokiem/ i paprykę dodajemy do składników na patelnię i doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i mieloną papryką. Dusimy na małym ogniu. Cukinię wraz ze skórką kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem, dodajemy mięso mielone, jajko, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy małe pulpety, które dodajemy do warzyw. Dusimy pod przykryciem 10-15 min. kilka razy delikatnie mieszając zawartość patelni. Warzywa ostatecznie doprawiamy. Kaszę / jęczmienną, gryczaną lub inną ulubioną/ gotujemy w osolonej wodzie i odsączamy. Porcje kaszy podajemy z przygotowaną potrawką warzywną i pulpetami posypując natką pietruszki:)