Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to znalazłam w jednym ze starych numerów "PP" i postanowiłam wypróbować. Końcowy efekt naprawdę miło mnie zaskoczył.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11073
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3497
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1189
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4198
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 370
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11073
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3497
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1189
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4198
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 370
Składniki
Mięso kroimy w kosteczkę, solimy, pieprzymy, dodajemy przyprawę do wieprzowiny, mieszamy i wkładamy do lodówki na pół godziny. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę siekamy w średnią kosteczkę.
Następnie mięso obsypujemy mąką, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju, wrzucamy mięso i szybko smażymy, podlewamy bulionem (może być z kostki), przykrywamy i dusimy do miękkości.
W międzyczasie na maśle przesmażamy przez kilka minut cebulkę z pieczarkami i dodajemy do duszącego się mięsa. Dokładamy też koncentrat i przyprawy.
Teraz gotujemy ryż, odcedzamy i jeszcze ciepły mieszamy z serem (ser musi się rozpuścić), doprawiamy do smaku. Formujemy pulpeciki, obtaczamy je najpierw w jajku, a potem w bułce tartej.
Kiedy mięso będzie już miękkie dodajemy do sosu natkę i śmietanę, mieszamy i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Pulpeciki smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor, wykładamy na talerze i polewmy gorącym sosem. Smacznego :)