Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to znalazłam w jednym ze starych numerów "PP" i postanowiłam wypróbować. Końcowy efekt naprawdę miło mnie zaskoczył.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7097
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4837
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327655
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7097
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4837
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327655
Składniki
Mięso kroimy w kosteczkę, solimy, pieprzymy, dodajemy przyprawę do wieprzowiny, mieszamy i wkładamy do lodówki na pół godziny. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę siekamy w średnią kosteczkę.
Następnie mięso obsypujemy mąką, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju, wrzucamy mięso i szybko smażymy, podlewamy bulionem (może być z kostki), przykrywamy i dusimy do miękkości.
W międzyczasie na maśle przesmażamy przez kilka minut cebulkę z pieczarkami i dodajemy do duszącego się mięsa. Dokładamy też koncentrat i przyprawy.
Teraz gotujemy ryż, odcedzamy i jeszcze ciepły mieszamy z serem (ser musi się rozpuścić), doprawiamy do smaku. Formujemy pulpeciki, obtaczamy je najpierw w jajku, a potem w bułce tartej.
Kiedy mięso będzie już miękkie dodajemy do sosu natkę i śmietanę, mieszamy i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Pulpeciki smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor, wykładamy na talerze i polewmy gorącym sosem. Smacznego :)