Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne pulpeciki z mięsa mielonego w sosie śmietanowo kurkowym
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, wodę, 1 łyżeczkę majeranku, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu oraz pokrojoną drobno jedną cebulę. Całość dokładnie mieszamy.
Z przygotowanego farszu lepimy pulpeciki i smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Usmażone kotleciki wykładamy na talerz.
Na tłuszczu po kotletach podsmażamy dwie drobno pokrojone cebule. Solimy i pieprzymy. Następnie dodajemy oczyszczone wcześniej kurki i posiekaną natkę pietruszki. Podsmażamy przez chwilę.
Wlewamy śmietankę, zmniejszamy ogień i przykrywamy. Dusimy około 5 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Gotowe....