Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne aromatyczne pulpeciki w sosie pomidorowym podane z kaszągryczaną
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21439
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 38
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 115
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21439
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 38
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 115
Składniki
W misce mieszam mięso mielone, drobno posiekaną cebulkę, tymianek. Dodaję sól i pieprz do smaku. Rękami formuję małe kulki. Do garnka (najlepszy dosyć szeroki) wlewam 1/2 wody doprowadzam do wrzenia. Do wrzątku wrzucam kolejno pulpeciki, gotuję powoli ok 15 minut. Uwaga,wody musi być na tyle dużo aby pulpety nie przywierały do dna, trzeba je co jakiś czas delikatnie zamieszać.
W tym czasie parzę pomidory, ściągam skórkę i usuwam gniazda nasienne. Duszę pokrojone na cząstki pomidory na oliwie, dodaję czosnek. Miksuję. Sos pomidorowy dolewam do garnka z pulpetami, dodaję paprykę,sol,pieprz i ew cukier do smaku. Osobno gotuję kasze gryczaną na sypko. Smacznego :)