Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki w sosie pomidorowym to danie łatwe, szybkie, a za razem bardzo smaczne. Takie pulpeciki często było gotowane w moim rodzinnym domu zresztą ja sama bardzo często je gotuje i to z różnymi sosami.
garnek, miska, praska do czosnku, patelnia, nóż, łyżka,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać lekko podsmażoną cebulę razem z przeciśnięty czosnkiem. Dodać jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Gdyby ciasto było za luźne dodać bułki tartej. Wyrobić ciasto na gładką masę , zwilżonymi dłońmi formować z mięsa nieduże kulki i obtoczyć każdą w mące z niewielką ilością bułki tartej. W garnku zagotować wodę dodać kostkę rosołową. Pulpeciki włożyć do gorącego bulionu i gotować na małym ogniu około 20 - 30 minut , po tym czasie pulpety wyjąc, a do wywaru dodać koncentrat pomidorowy. Sos zagęścić mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody, a następnie śmietaną zmieszaną z niewielką ilością gorącego bulionu. Do sosu włożyć wcześniej wyjęte pulpety i chwile pogotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pulpeciki w sosie pomidorowym podajemy z ubitymi ziemniakami.