Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem

Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2285 Ocena: 50266

Dodano:

Odsłon: 3488

Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem

Składniki

  • 300 g mięsa z rosołu
  • warzywa ugotowane z rosołu ( proporcja 1:1)
  • 2 jajka
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej do smażenia
  • 500 ml rosołu
  • 1 szklanka passaty pomidorowej
  • makaron
  • sól, pieprz
  • cukier
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem

Przygotowanie

  1. Zmielone mięso i warzywa mieszamy z jajkami i bułką tartą (3 łyżki).
    Z masy formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.
    Rosół rozgrzewamy, dodajemy passatę, przyprawy i zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i wrzucamy pulpety. Dusimy przez kwadrans na małym ogniu.
    W tym czasie gotujemy makaron, Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń