Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty szybki obiad, który uwielbia moja rodzina. Pulpeciki w sosie pomidorowym mogą być z mięsa drobiowego lub wieprzowego, wyszły pyszne, mięciutkie, idealne do makaronu, ale można podać również z kaszą, ryżem lub ziemniakami :-)
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 37
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 32
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 75
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 259
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 37
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 32
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 75
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 259
Składniki
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na odrobinie oleju i masła. Przełożyć do miseczki i wystudzić.
Teraz przygotować sos, czyli do wody dodać przecier pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Obsmażone pulpeciki zalać sosem pomidorowym, wymieszać. Patelnię przykryć pokrywą i dusić do miękkości ok. 10-20 minut (w zależności od mięsa). Na koniec wlać odrobinę śmietany, wymieszać i gotowe.
W międzyczasie ugotować makaron.
Pulpeciki podawać z makaronem. Obiad gotowy :-)
SMACZNEGO!!!