Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste do przygotowania pulpeciki. Zasmakują każdemu, zmieniają zwykłego mielonego w barwną i smaczną potrawę :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 566
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11439
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13489
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 566
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11439
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13489
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Przygotować sos. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju. Zeszklić na nim rozgnieciony ząbek czosnku. Pomidory z puszki pokroić w drobną kostkę i razem z zalewą dodać na patelnię. Podlać około pół szklanką wody i dusić co najmniej 20-25 min. Na koniec doprawić solą, pieprzem i bazylią. Paprykę, cebulę drobno posiekać. Fasolę przekroić na połówki. Do mięsa mielonego dodać cebulę, paprykę, fasolę, rozgnieciony ząbek czosnku, żółty ser, dymkę, jajko oraz 2 łyżki bułki tartej. Doprawić pieprzem i solą, a następnie dokładnie wymieszać. Z masy formować niewielkie pulpeciki i obtaczać w bułce tartej. Następnie smażyć je na rumiany kolor. Po usmażeniu przełożyć do sosu i dusić około 10 min.
Najlepiej smakują z ziemniaczkami i surówką.
Polecam
Pycha