Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszne danie jednogarnkowe
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2503
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3145
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2785
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2503
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3145
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2785
Składniki
Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą, musztardę, pół posiekanej cebuli, jeden ząbek czosnku i przyprawy. Z powstałej masy uformować małe klopsiki obtoczyć je w mące i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Po podsmażeniu zdjąć mięso z patelni. Kapustę pokroić w mniejszą kostkę i podsmażyć na maśle, na patelni, na której smażyło się mięso. Po chwili dodać pozostałą posiekaną cebulę. Podsmażać ok 5 min, następnie zalać bulionem i dusić pod przykryciem ok 20 min od czasu do czasu mieszając Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki i dodać do kapusty. Dodać koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem ok 10 min mieszając co jakiś czas. Po tym czasie dodać starty pozostały czosnek, doprawić przyprawami (lubczykiem, papryką mieloną słodką i ostrą, solą, pieprzem) dorzucić usmażone klopsiki i dusić jeszcze przez ok 10 min często mieszając. Smacznego!