Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszne danie jednogarnkowe
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą, musztardę, pół posiekanej cebuli, jeden ząbek czosnku i przyprawy. Z powstałej masy uformować małe klopsiki obtoczyć je w mące i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Po podsmażeniu zdjąć mięso z patelni. Kapustę pokroić w mniejszą kostkę i podsmażyć na maśle, na patelni, na której smażyło się mięso. Po chwili dodać pozostałą posiekaną cebulę. Podsmażać ok 5 min, następnie zalać bulionem i dusić pod przykryciem ok 20 min od czasu do czasu mieszając Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki i dodać do kapusty. Dodać koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem ok 10 min mieszając co jakiś czas. Po tym czasie dodać starty pozostały czosnek, doprawić przyprawami (lubczykiem, papryką mieloną słodką i ostrą, solą, pieprzem) dorzucić usmażone klopsiki i dusić jeszcze przez ok 10 min często mieszając. Smacznego!