Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszne danie jednogarnkowe
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2618
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 259
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2618
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 259
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Składniki
Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą, musztardę, pół posiekanej cebuli, jeden ząbek czosnku i przyprawy. Z powstałej masy uformować małe klopsiki obtoczyć je w mące i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Po podsmażeniu zdjąć mięso z patelni. Kapustę pokroić w mniejszą kostkę i podsmażyć na maśle, na patelni, na której smażyło się mięso. Po chwili dodać pozostałą posiekaną cebulę. Podsmażać ok 5 min, następnie zalać bulionem i dusić pod przykryciem ok 20 min od czasu do czasu mieszając Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki i dodać do kapusty. Dodać koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem ok 10 min mieszając co jakiś czas. Po tym czasie dodać starty pozostały czosnek, doprawić przyprawami (lubczykiem, papryką mieloną słodką i ostrą, solą, pieprzem) dorzucić usmażone klopsiki i dusić jeszcze przez ok 10 min często mieszając. Smacznego!