Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszne danie jednogarnkowe
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155391
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155391
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Składniki
Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą, musztardę, pół posiekanej cebuli, jeden ząbek czosnku i przyprawy. Z powstałej masy uformować małe klopsiki obtoczyć je w mące i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Po podsmażeniu zdjąć mięso z patelni. Kapustę pokroić w mniejszą kostkę i podsmażyć na maśle, na patelni, na której smażyło się mięso. Po chwili dodać pozostałą posiekaną cebulę. Podsmażać ok 5 min, następnie zalać bulionem i dusić pod przykryciem ok 20 min od czasu do czasu mieszając Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki i dodać do kapusty. Dodać koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem ok 10 min mieszając co jakiś czas. Po tym czasie dodać starty pozostały czosnek, doprawić przyprawami (lubczykiem, papryką mieloną słodką i ostrą, solą, pieprzem) dorzucić usmażone klopsiki i dusić jeszcze przez ok 10 min często mieszając. Smacznego!