Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna wersja karpia na święta, są wyjątkowo smaczne i delikatne no i co najważniejsze bez ości, więc polecam je także dla nielubiących ości jak i dzieci. Przepis zainspirowany pomysłem Docherro: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-kotleciki-z-karpia,168868,docherro.html
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Składniki
Można zrobić wersję bez cukinii, z cukinią są wyjątkowo delikatne i lekkie. Płat karpia ugotowałam na głębszej patelni około 5 minut. Na patelni na oleju podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebule i cukinię. Rybę obrałam z ości i skóry i zmalaksowałam. Dodałam do niej cukinię, jajo, sól, pieprz, przeciśnięty czosnek, posiekany koperek. Masę wyrobiłam i zostawiłam w chłodzie na godzinę.
Mokrymi dłońmi uformowałam pulpeciki i obtoczyłam je w mące.
Usmażyłam je na rumiano.
Zalałam je bulionem i poddusiłam 10 minut. Potem dodałam chrzan. Gdy sos jest zbyt rzadki można dodatkowo zagęścić mąką, lub podlać słodkiej śmietanki.
:D
Smacznego :)