Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna wersja karpia na święta, są wyjątkowo smaczne i delikatne no i co najważniejsze bez ości, więc polecam je także dla nielubiących ości jak i dzieci. Przepis zainspirowany pomysłem Docherro: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-kotleciki-z-karpia,168868,docherro.html
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3859
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 440
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3859
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 440
Składniki
Można zrobić wersję bez cukinii, z cukinią są wyjątkowo delikatne i lekkie. Płat karpia ugotowałam na głębszej patelni około 5 minut. Na patelni na oleju podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebule i cukinię. Rybę obrałam z ości i skóry i zmalaksowałam. Dodałam do niej cukinię, jajo, sól, pieprz, przeciśnięty czosnek, posiekany koperek. Masę wyrobiłam i zostawiłam w chłodzie na godzinę.
Mokrymi dłońmi uformowałam pulpeciki i obtoczyłam je w mące.
Usmażyłam je na rumiano.
Zalałam je bulionem i poddusiłam 10 minut. Potem dodałam chrzan. Gdy sos jest zbyt rzadki można dodatkowo zagęścić mąką, lub podlać słodkiej śmietanki.
:D
Smacznego :)