Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna wersja karpia na święta, są wyjątkowo smaczne i delikatne no i co najważniejsze bez ości, więc polecam je także dla nielubiących ości jak i dzieci. Przepis zainspirowany pomysłem Docherro: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-kotleciki-z-karpia,168868,docherro.html
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 175
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2149
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 511
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 175
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2149
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 511
Składniki
Można zrobić wersję bez cukinii, z cukinią są wyjątkowo delikatne i lekkie. Płat karpia ugotowałam na głębszej patelni około 5 minut. Na patelni na oleju podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebule i cukinię. Rybę obrałam z ości i skóry i zmalaksowałam. Dodałam do niej cukinię, jajo, sól, pieprz, przeciśnięty czosnek, posiekany koperek. Masę wyrobiłam i zostawiłam w chłodzie na godzinę.
Mokrymi dłońmi uformowałam pulpeciki i obtoczyłam je w mące.
Usmażyłam je na rumiano.
Zalałam je bulionem i poddusiłam 10 minut. Potem dodałam chrzan. Gdy sos jest zbyt rzadki można dodatkowo zagęścić mąką, lub podlać słodkiej śmietanki.
:D
Smacznego :)