Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad, smaczne i pożywne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14157
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16157
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6506
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14157
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16157
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6506
Składniki
Sos: 1 cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pomidory z puszki i posiekany ząbek czosnku. Podsmażamy i zalewamy bulionem. Podgrzewamy 15 minut. Dodajemy oregano i doprawiamy solą i pieprzem. Sos miksujemy.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Pulpety: resztę cebuli i czosnku oraz suszone pomidory drobno siekamy. Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do mięsa razem z czosnkiem, pomidorami, jajkiem i kaszą. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy kuleczki i obtaczamy w mące.
Sos zagotowujemy, wkładamy pulpety. Gotujemy ok. 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Podajemy z ugotowanym ryżem ozdobione listkami bazylii.