Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad, smaczne i pożywne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2643
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2643
Składniki
Sos: 1 cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pomidory z puszki i posiekany ząbek czosnku. Podsmażamy i zalewamy bulionem. Podgrzewamy 15 minut. Dodajemy oregano i doprawiamy solą i pieprzem. Sos miksujemy.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Pulpety: resztę cebuli i czosnku oraz suszone pomidory drobno siekamy. Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do mięsa razem z czosnkiem, pomidorami, jajkiem i kaszą. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy kuleczki i obtaczamy w mące.
Sos zagotowujemy, wkładamy pulpety. Gotujemy ok. 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Podajemy z ugotowanym ryżem ozdobione listkami bazylii.