Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten jesieni nie możemy nacieszyć się grzybami, dlatego też często goszczą na naszym stole.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 133
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3803
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 240
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 214
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 133
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3803
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 240
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 214
Składniki
Mięso przekładamy do miski. Wbijamy do niego 1 jajko, dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodajemy też 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku.
Z mięsa formujemy małe kuleczki i przekładamy je na talerz.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy mięsne kuleczki. Smażymy z każdej strony na złoto.
Na drugiej patelni na łyżce masła podsmażamy na złoto grzyby.
Gdy kuleczki będą już zezłocone, zalewamy je śmietanką i redukujemy na wolniejszym ogniu, aż powstanie sos.
Gdy sos będzie już zredukowany, dodajemy do niego podsmażone wcześniej grzyby i drobno posiekany koperek.
Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z kaszą, ziemniakami lub chlebem.
Smacznego :)