Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki z sosem grzybowym i koperkiem

Pulpeciki z sosem grzybowym i koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 8044

Dodano:

Odsłon: 4917

Ten jesieni nie możemy nacieszyć się grzybami, dlatego też często goszczą na naszym stole.

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pulpeciki z sosem grzybowym i koperkiem

Przygotowanie

  1. Mięso przekładamy do miski. Wbijamy do niego 1 jajko, dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodajemy też 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku.

  2. Z mięsa formujemy małe kuleczki i przekładamy je na talerz.

  3. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy mięsne kuleczki. Smażymy z każdej strony na złoto.

  4. Na drugiej patelni na łyżce masła podsmażamy na złoto grzyby.

  5. Gdy kuleczki będą już zezłocone, zalewamy je śmietanką i redukujemy na wolniejszym ogniu, aż powstanie sos.

  6. Gdy sos będzie już zredukowany, dodajemy do niego podsmażone wcześniej grzyby i drobno posiekany koperek.

  7. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  8. Podajemy z kaszą, ziemniakami lub chlebem.

  9. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń