Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten jesieni nie możemy nacieszyć się grzybami, dlatego też często goszczą na naszym stole.
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 293
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7495
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 293
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7495
Składniki
Mięso przekładamy do miski. Wbijamy do niego 1 jajko, dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodajemy też 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku.
Z mięsa formujemy małe kuleczki i przekładamy je na talerz.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy mięsne kuleczki. Smażymy z każdej strony na złoto.
Na drugiej patelni na łyżce masła podsmażamy na złoto grzyby.
Gdy kuleczki będą już zezłocone, zalewamy je śmietanką i redukujemy na wolniejszym ogniu, aż powstanie sos.
Gdy sos będzie już zredukowany, dodajemy do niego podsmażone wcześniej grzyby i drobno posiekany koperek.
Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z kaszą, ziemniakami lub chlebem.
Smacznego :)