Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten jesieni nie możemy nacieszyć się grzybami, dlatego też często goszczą na naszym stole.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Mięso przekładamy do miski. Wbijamy do niego 1 jajko, dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodajemy też 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku.
Z mięsa formujemy małe kuleczki i przekładamy je na talerz.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy mięsne kuleczki. Smażymy z każdej strony na złoto.
Na drugiej patelni na łyżce masła podsmażamy na złoto grzyby.
Gdy kuleczki będą już zezłocone, zalewamy je śmietanką i redukujemy na wolniejszym ogniu, aż powstanie sos.
Gdy sos będzie już zredukowany, dodajemy do niego podsmażone wcześniej grzyby i drobno posiekany koperek.
Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z kaszą, ziemniakami lub chlebem.
Smacznego :)