Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowych - wyśmienite danie obiadowe.
Naczynie żaroodporne, tarka, deska do krojenia nóż , miseczka
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5376
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2491
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5376
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2491
Składniki
Muszle ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Papryki umyć, zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa , wbić jajko , dodać tartą bułkę , dokładnie wymieszać. Uformować pulpeciki, obtoczyć panierką panko.
Na patelni rozgrzać trochę oleju , obsmażyć pulpeciki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć muszle , każdą posmarować pesto jedną bazyliowym, drugą paprykowym i tak na zmianę. Muszle wypełnić pulpecikami.
Pulpeciki na wierzchu posmarować pesto.
Posypać serem mozzarella.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia sera.
Podawać z ulubionymi dodatkami.