Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowych - wyśmienite danie obiadowe.
Naczynie żaroodporne, tarka, deska do krojenia nóż , miseczka
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2251
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4811
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 82
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2251
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4811
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 82
Składniki
Muszle ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Papryki umyć, zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa , wbić jajko , dodać tartą bułkę , dokładnie wymieszać. Uformować pulpeciki, obtoczyć panierką panko.
Na patelni rozgrzać trochę oleju , obsmażyć pulpeciki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć muszle , każdą posmarować pesto jedną bazyliowym, drugą paprykowym i tak na zmianę. Muszle wypełnić pulpecikami.
Pulpeciki na wierzchu posmarować pesto.
Posypać serem mozzarella.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia sera.
Podawać z ulubionymi dodatkami.