Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety duszone w kapuście to świetny pomysł na rozgrzewający obiad jednogarnkowy dla całej rodziny. Są proste w przygotowaniu, a do tego niesamowicie smaczne. Nie potrzebują żadnych dodatków.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 540
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1788
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22020
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 540
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1788
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22020
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone. Dodaj ugotowany ryż. Wbij jajko. Dodaj cebulę i przyprawy. Masę wyrabiaj dłońmi. Uformuj równej wielkości pulpeciki.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki klarowanego masła. Pulpety podsmaż na złoty kolor.
Kapustę drobno poszatkuj i przełóż do garnka. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce na dużych oczkach i dodaj do kapusty. Wlej 300 ml wody. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Składniki duś pod przykryciem przez około 40 minut. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki i przełóż pulpety. Danie do smaku dopraw słodką papryką, solą i pieprzem. Całość gotuj pod przykryciem przez około 20 minut. Od czasu do czasu składniki przemieszaj w garnku.
Pulpety duszone w kapuście podawaj na ciepło. Danie nie potrzebuje żadnych dodatków. Smacznego!