Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety duszone w kapuście to świetny pomysł na rozgrzewający obiad jednogarnkowy dla całej rodziny. Są proste w przygotowaniu, a do tego niesamowicie smaczne. Nie potrzebują żadnych dodatków.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6142
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9107
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8619
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6142
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9107
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8619
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone. Dodaj ugotowany ryż. Wbij jajko. Dodaj cebulę i przyprawy. Masę wyrabiaj dłońmi. Uformuj równej wielkości pulpeciki.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki klarowanego masła. Pulpety podsmaż na złoty kolor.
Kapustę drobno poszatkuj i przełóż do garnka. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce na dużych oczkach i dodaj do kapusty. Wlej 300 ml wody. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Składniki duś pod przykryciem przez około 40 minut. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki i przełóż pulpety. Danie do smaku dopraw słodką papryką, solą i pieprzem. Całość gotuj pod przykryciem przez około 20 minut. Od czasu do czasu składniki przemieszaj w garnku.
Pulpety duszone w kapuście podawaj na ciepło. Danie nie potrzebuje żadnych dodatków. Smacznego!