Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety indycze w paprykowym sosie

Pulpety indycze w paprykowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2122 Ocena: 47374

Dodano:

Odsłon: 4325

Dietetyczne pulpety w aksamitnym sosie

Składniki

  • 400 g mielonego mięsa indyczego (najlepiej udźca)
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 1 cebula
  • 2 czerwone papryki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 700 ml wrzątku
  • szczypta oregano
  • 1 pełna łyżka mąki kukurydzianej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso wyrabiamy z musztardą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego.

    Cebulę i papryki siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie, zalewamy wrzątkiem, gotujemy przez kwadrans.
    Lekko studzimy i blendujemy. Przecieramy przez sito, ponownie wstawiamy na płomień, do smaku doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy pulpety, szczyptę oregano, gotujemy kwadrans.

    Następnie dodajemy mąkę wymieszaną w zimnej wodzie, dokładnie rozprowadzamy, zagotowujemy.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń