Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie nie wymaga wiele pracy. Jest smaczne i podzielne.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 557
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 391
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 557
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 391
Składniki
Mielone mięso z indyka wymieszać z żółtkiem, masłem, drobniutko pokrojoną cebulą, przyprawą staropolską, bułką tartą, pieprzem świeżo mielonym, solą do smaku. Wyrobić masę. Można dodać 1-2 łyżki wody, żeby łatwiej wyrobić mięso. Ręce zwilżyć i zrobić kulki wielkości orzecha włoskiego. Na rozgrzanym oleju, na głębszej patelni obsmażyć pulpety. Dodać bulion. Gotować kilka minut i następnie dodać mleko. Doprowadzić do zagotowania i wsypać makaron. Na wolnym ogniu gotować aż makaron będzie miękki. Pomieszać od czasu do czasu. Dodać kukurydzę z puszki z zalewą, chrzan, pieprz i sól do smaku. Wymieszać. Danie podawać gorące, posypane startym żółtym serem i posiekanym koperkiem. Smacznego. Porady Pulpety z makaronem, to jedno z tych dań, które bardzo łatwo zrobić. Produkty są dostępne. Smaki dobrze się komponują. Do tego dania można podać surówkę. Można wtedy pominąć kukurydzę, ale ja namawiam na wprowadzanie do każdego dania warzyw. Sos jest łagodny, dlatego danie też chętnie zjedzą dzieci. Danie ma jeszcze jedną zaletę. Jest podzielne.