Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie nie wymaga wiele pracy. Jest smaczne i podzielne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Składniki
Mielone mięso z indyka wymieszać z żółtkiem, masłem, drobniutko pokrojoną cebulą, przyprawą staropolską, bułką tartą, pieprzem świeżo mielonym, solą do smaku. Wyrobić masę. Można dodać 1-2 łyżki wody, żeby łatwiej wyrobić mięso. Ręce zwilżyć i zrobić kulki wielkości orzecha włoskiego. Na rozgrzanym oleju, na głębszej patelni obsmażyć pulpety. Dodać bulion. Gotować kilka minut i następnie dodać mleko. Doprowadzić do zagotowania i wsypać makaron. Na wolnym ogniu gotować aż makaron będzie miękki. Pomieszać od czasu do czasu. Dodać kukurydzę z puszki z zalewą, chrzan, pieprz i sól do smaku. Wymieszać. Danie podawać gorące, posypane startym żółtym serem i posiekanym koperkiem. Smacznego. Porady Pulpety z makaronem, to jedno z tych dań, które bardzo łatwo zrobić. Produkty są dostępne. Smaki dobrze się komponują. Do tego dania można podać surówkę. Można wtedy pominąć kukurydzę, ale ja namawiam na wprowadzanie do każdego dania warzyw. Sos jest łagodny, dlatego danie też chętnie zjedzą dzieci. Danie ma jeszcze jedną zaletę. Jest podzielne.