Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nikogo nie trzeba namawiać na takie jedzonko. Pychota.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15113
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1248
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1365
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 225
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15113
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1248
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1365
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 225
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Do cebuli dodać obraną i startą na tarce, na grubych oczkach marchewkę. Dodać pokrojone na cztery części pieczarki. Jeśli pieczarki są większe, to pokroić drobniej. Kapustę pokroić w grubszą kostkę i dodać do garnka. Dusić na wolnym ogniu. Płatki jaglane przelać wodą na sicie. Mięso wymieszać z płatkami jaglanymi, jajkiem, ziołami, pieprzem i solą. Dodać troszkę wody, żeby ładnie się wyrabiało. Zrobić z masy kulki wielkości orzechów. Obtaczać w mące krupczatce i układać na kapuście. Do kapusty dodać szklankę przegotowanej wody i przykryć. Za jakiś czas poobracać pulpety. Dusić na wolnym ogniu. W razie potrzeby dodać jeszcze wody. Na koniec danie posypać drobno pokrojonym koperkiem. Smacznego.