Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nikogo nie trzeba namawiać na takie jedzonko. Pychota.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Do cebuli dodać obraną i startą na tarce, na grubych oczkach marchewkę. Dodać pokrojone na cztery części pieczarki. Jeśli pieczarki są większe, to pokroić drobniej. Kapustę pokroić w grubszą kostkę i dodać do garnka. Dusić na wolnym ogniu.
Płatki jaglane przelać wodą na sicie. Mięso wymieszać z płatkami jaglanymi, jajkiem, ziołami, pieprzem i solą. Dodać troszkę wody, żeby ładnie się wyrabiało. Zrobić z masy kulki wielkości orzechów. Obtaczać w mące krupczatce i układać na kapuście. Do kapusty dodać szklankę przegotowanej wody i przykryć. Za jakiś czas poobracać pulpety. Dusić na wolnym ogniu. W razie potrzeby dodać jeszcze wody. Na koniec danie posypać drobno pokrojonym koperkiem.
Smacznego.
Sycący domowy obiad na dwa dni. Możemy zjeść je razem z ziemniaczkami lub pie...
Odsłon: 34987
Pyszna potrawa jednogarnkowa dla całej rodziny. Delikatna młoda kapusta duszo...
Odsłon: 8699
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 71
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 120
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 116
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 212
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 71
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 120
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 116
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 212
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Do cebuli dodać obraną i startą na tarce, na grubych oczkach marchewkę. Dodać pokrojone na cztery części pieczarki. Jeśli pieczarki są większe, to pokroić drobniej. Kapustę pokroić w grubszą kostkę i dodać do garnka. Dusić na wolnym ogniu. Płatki jaglane przelać wodą na sicie. Mięso wymieszać z płatkami jaglanymi, jajkiem, ziołami, pieprzem i solą. Dodać troszkę wody, żeby ładnie się wyrabiało. Zrobić z masy kulki wielkości orzechów. Obtaczać w mące krupczatce i układać na kapuście. Do kapusty dodać szklankę przegotowanej wody i przykryć. Za jakiś czas poobracać pulpety. Dusić na wolnym ogniu. W razie potrzeby dodać jeszcze wody. Na koniec danie posypać drobno pokrojonym koperkiem. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z dynią i cukinią
Dania główne
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Dania główne
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Dania główne
Gulasz z dzika z antonówkami
Kurczak z dynią i cukinią
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 6
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 263