Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27880
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27880
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Kromkę chleba moczymy w bardzo gorącej wodzie przez około 2-3 minut, następnie odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do mięsa mielonego razem z pokrojoną w kostkę i lekko podsmażoną cebulą, jajkiem, bułką tartą, przyprawą do zup i pieprzem.
Wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Z przygotowanej masy formujemy małe kuleczki.
Gotowe mięsne kulki gotujemy we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez około 5-6 minut na średnim ogniu od momentu wypłynięcia na wierzch.
Ugotowane pulpety odcedzamy i układamy na talerzu.
Możemy je polać sosem grzybowym lub koperkowym z dodatkiem ziemniaków lub kaszy gryczanej i surówki, ale mojej małej najlepiej smakują bez dodatków. Smacznego !!!