Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 436
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3963
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3884
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 436
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3963
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3884
Składniki
Kromkę chleba moczymy w bardzo gorącej wodzie przez około 2-3 minut, następnie odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do mięsa mielonego razem z pokrojoną w kostkę i lekko podsmażoną cebulą, jajkiem, bułką tartą, przyprawą do zup i pieprzem.
Wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Z przygotowanej masy formujemy małe kuleczki.
Gotowe mięsne kulki gotujemy we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez około 5-6 minut na średnim ogniu od momentu wypłynięcia na wierzch.
Ugotowane pulpety odcedzamy i układamy na talerzu.
Możemy je polać sosem grzybowym lub koperkowym z dodatkiem ziemniaków lub kaszy gryczanej i surówki, ale mojej małej najlepiej smakują bez dodatków. Smacznego !!!