Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne szybki pulpety. Aromatyczne i pyszne. Uwielbiają je również dzieciaki:)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326518
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5535
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326518
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5535
Składniki
Cebulę szalotkę kroimy drobniutko, czosnek przeciskamy przez praskę, Mięso łączymy z przyprawami i cebulą, czosnkiem i pozostałymi składnikami. Mokrymi rękami formujemy małe kulki i obtaczamy w mące. Kuli dajemy na rzogrzany olej i smażymy po chwilce z każdej strony.
Ściągamy z patelni pulpety a na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę. Dodajemy pokrojone pomidory oraz pomidory z puszki. Dusimy chwilę, następnie dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy. Przyprawimy sola i pieprzem. Do sosu wkładamy pulpety i dusimy już wszystko razem pod przykryciem. Pod koniec ścigamy pokrywkę, by sos się trochę zredukował. Gotowe:) Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniaki, kasza, ryż.