Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od czasu do czasu lubię podglądać innych blogerów i korzystać z ich pomysłów na różne pyszności. Tak było w tym przypadku, kiedy połakomiłem się na pyszne i delikatne pulpety ze strony ania-gotuje.pl Cudowne krągłości są wyborne w smaku, a ich przygotowanie to "chwila, moment", co ostatnio bardzo sobie cenię. "Pyk" i gotowy obiad! Do tego w tym samym czasie gotujecie ziemniaki i stwarzacie szybką surówkę...Ostatnio korzystam z gotowanych w całości buraków. Zaoszczędza to wtedy nie tylko czasu, ale też energii w postaci gazu lub prądu. Serdecznie zapraszam do skorzystania z przepisu i oczywiście zajrzenia na bloga Ani.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19812
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 479
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 465
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6874
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242615
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19812
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 479
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 465
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6874
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242615
Składniki
Cebulę siekamy, szklimy na oleju, razem z jajkiem, bułą tartą, solą, pieprzem, papryką i oregano, dodajemy do mięsa mielonego. Masę wyrabiamy dłonią do momentu aż masa stanie się jednolita ( w razie potrzeby dodajemy trochę więcej bułki ), formujemy pulpety. W garnku zagotowujemy bulion, delikatnie wrzucamy pulpety, płomień zmniejszamy i gotujemy około 15 minut. Następnie łyżką cedzakową wyciągamy ugotowane mięso, dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i chochlą gorącego bulionu. Łączymy z pozostałym w garnku bulionem, wrzucamy posiekany koperek, zagotowujemy. Po tej czynności wrzucamy ponownie pulpety, podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.