Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i delikatne pulpety w sosie koperkowym. To propozycja na prosty i smaczny obiad dla całej rodziny.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 767
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424983
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10694
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 767
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424983
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10694
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Składniki
Bułkę rozkruszamy i namaczamy w mleku. Do miski dodajemy mięso, jajko, namoczoną bułkę oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy i formujemy pulpety wielkości małych kurzych jaj. Jeżeli masa będzie za rzadka to dodajemy trochę bułki tartej.
Do garnka wlewamy bulion warzywny. Dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
Po tym czasie lekko zwiększamy moc palnika i dodajemy uformowane pulpety. Gotujemy kolejne 15 minut.
Śmietanę łączymy z mąką i dodajemy małą chochlę wywaru delikatnie mieszając. Przelewamy całość do garnka. Na koniec dodajemy posiekany koperek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę gotujemy i nasze pulpety w sosie koperkowym są gotowe… Smacznego