Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki z sosem koperkowym będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów czy sosu nie wymaga dużo pracy i jest dość proste w wykonaniu. To idealne danie dla najmłodszych.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29022
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9646
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2148
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4140
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 834
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29022
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9646
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2148
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4140
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 834
Składniki
Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, podsmażoną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. A następnie z masy formujemy małe klopsiki. Gotowe klopsiki delikatnie wkładamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy około 10 -15 minut. Gdy wypłyną, przekładamy je do gotowego sosu.
Bulion zagotowujemy i dodajemy posiekany koperek. Chwilę gotujemy.
Do śmietany dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie łączymy śmietanę z bulionem i koperkiem.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, tak aby nie było grudek. Sos podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając aż zgęstnieje.
Jeśli sos jest zbyt gęsty, możemy regulować jego konsystencję dolewając wody.
Sos koperkowy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do sosu przekładamy pulpety, chwilę gotujemy i podajemy z ziemniakami.