Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i szybkie w wykonaniu
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45702
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23163
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45702
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23163
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z 1/4 szklanki wody.Cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć na odrobinie tłuszczu,dodać do tego posiekany drobno czosnek i razem chwilkę wszystko smażyć.1,5 litra wody zagotować z kostkami rosołowymi
Do mielonego mięsa dodać cebulę z czosnkiem,bułkę tartą,zioła i przyprawy.Wymieszać.Formować pulpeciki i wkładać je do gotującego się rosołku,gotować 20 minut.Po tym czasie wyjąć je na talerz.
Koperek drobno pokroić.Masło rozpuścić na patelni,dodać mąkę i zrobić zasmażkę,dodać do wywaru,zamieszać, doprawić, zagotować.Dodać do sosu pulpety,koperek i wszystko razem chwilkę pogotować.Na końcu dodać śmietanę