Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1656
Dodano: 22.05.2010
Odsłon: 11090
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Bułkę tartą wymieszać z 1/4 szklanki wody.Cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć na odrobinie tłuszczu,dodać do tego posiekany drobno czosnek i razem chwilkę wszystko smażyć.1,5 litra wody zagotować z kostkami rosołowymi
Do mielonego mięsa dodać cebulę z czosnkiem,bułkę tartą,zioła i przyprawy.Wymieszać.Formować pulpeciki i wkładać je do gotującego się rosołku,gotować 20 minut.Po tym czasie wyjąć je na talerz.
Koperek drobno pokroić.Masło rozpuścić na patelni,dodać mąkę i zrobić zasmażkę,dodać do wywaru,zamieszać, doprawić, zagotować.Dodać do sosu pulpety,koperek i wszystko razem chwilkę pogotować.Na końcu dodać śmietanę
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

nelakornelia 16 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
pyszny obiadek, właśnie sie zajadam :)17 Kto głosował? | Odpowiedz