Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Smaczna alternatywa dla tradycyjnych mielonych."
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 223
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 111
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 223
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 111
Składniki
Należy obrać cebulę, drobno pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i cały czas mieszając smażyć, aż się zeszkli. Do zmielonego mięsa dodać zrumienioną cebulę, jajko, około 2 łyżek bułki tartej, pokrojoną pietruszkę, sól, słodką paprykę i pieprz.
Wszystko wyrobić, a następnie z masy zrobić pulpety w formie kulek o wielkości orzecha włoskiego.Pulpeciki należy jeszcze obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oliwie. Następnie w garnku trzeba zagotować bulion i przełożyć do niego usmażone pulpeciki. Bulion powinien przykrywać wszystkie pulpety.
Następnie należy dodać przecier pomidorowy i gotować około 30 minut. Pod koniec gotowania sos należy przyprawić ostrą papryką, solą i pieprzem. Pulpety w sosie można zamrozić, więc warto zrobić od razu więcej. Zaoszczędzimy w przyszłości trochę czasu.