Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Smaczna alternatywa dla tradycyjnych mielonych."
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 27
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1292
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 27
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1292
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Należy obrać cebulę, drobno pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i cały czas mieszając smażyć, aż się zeszkli. Do zmielonego mięsa dodać zrumienioną cebulę, jajko, około 2 łyżek bułki tartej, pokrojoną pietruszkę, sól, słodką paprykę i pieprz.
Wszystko wyrobić, a następnie z masy zrobić pulpety w formie kulek o wielkości orzecha włoskiego.Pulpeciki należy jeszcze obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oliwie. Następnie w garnku trzeba zagotować bulion i przełożyć do niego usmażone pulpeciki. Bulion powinien przykrywać wszystkie pulpety.
Następnie należy dodać przecier pomidorowy i gotować około 30 minut. Pod koniec gotowania sos należy przyprawić ostrą papryką, solą i pieprzem. Pulpety w sosie można zamrozić, więc warto zrobić od razu więcej. Zaoszczędzimy w przyszłości trochę czasu.