Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
1. sos: posiekać cebulę i czosnek, poddusić na oleju, dodać pokrojone pomidory, dusić na małym ogniu, dolać szkl bulionu i koncentrat, zagotować, z mąki zrobić zasmażkę, zagęścić sos, doprawić do smaku solą i pieprzem, 2. do mięsa dodać jajko, posiekaną cebulę oraz bułkę tartą ( dodałabym też posiekaną natkę ale u mnie nie lubią ), doprawić solą, sosem sojowym i pieprzem, formować małe pulpety, 3. rozgrzać olej, obsmażyć kotleciki, przełożyć do sosu, dusić ok 20 min, podawać z ryżem smacznego