Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
1. sos: posiekać cebulę i czosnek, poddusić na oleju, dodać pokrojone pomidory, dusić na małym ogniu, dolać szkl bulionu i koncentrat, zagotować, z mąki zrobić zasmażkę, zagęścić sos, doprawić do smaku solą i pieprzem, 2. do mięsa dodać jajko, posiekaną cebulę oraz bułkę tartą ( dodałabym też posiekaną natkę ale u mnie nie lubią ), doprawić solą, sosem sojowym i pieprzem, formować małe pulpety, 3. rozgrzać olej, obsmażyć kotleciki, przełożyć do sosu, dusić ok 20 min, podawać z ryżem smacznego