Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, mięsne kuleczki, które sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska ;). Pulpety wieprzowe mogą być idealną propozycją na rodzinny obiad.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 363
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 363
Składniki
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć. Cebulę skroić, podsmażyć na maśle. Mięso umyć. Wszystko zmielić, dodać jaja i przyprawy do smaku. Następnie formować pulpety dłońmi moczonymi w zimnej wodzie.
Pulpety wrzucać do wrzącej, osolonej wody. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 10 min. Podawać z ulubionym sosem , ziemniakami i surówką np. z marchewki ;) Smacznego!