Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, mięsne kuleczki, które sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska ;). Pulpety wieprzowe mogą być idealną propozycją na rodzinny obiad.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 979
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 542
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 979
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 542
Składniki
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć. Cebulę skroić, podsmażyć na maśle. Mięso umyć. Wszystko zmielić, dodać jaja i przyprawy do smaku. Następnie formować pulpety dłońmi moczonymi w zimnej wodzie.
Pulpety wrzucać do wrzącej, osolonej wody. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 10 min. Podawać z ulubionym sosem , ziemniakami i surówką np. z marchewki ;) Smacznego!