Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, mięsne kuleczki, które sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska ;). Pulpety wieprzowe mogą być idealną propozycją na rodzinny obiad.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414297
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2283
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414297
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2283
Składniki
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć. Cebulę skroić, podsmażyć na maśle. Mięso umyć. Wszystko zmielić, dodać jaja i przyprawy do smaku. Następnie formować pulpety dłońmi moczonymi w zimnej wodzie.
Pulpety wrzucać do wrzącej, osolonej wody. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 10 min. Podawać z ulubionym sosem , ziemniakami i surówką np. z marchewki ;) Smacznego!