Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyszły miękkie i bardzo smaczne:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16860
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 846
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23972
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16860
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 846
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23972
Składniki
Mięsa zmielić wraz z namoczoną i odciśniętą bułką oraz czosnkiem. Cebulę drobno posiekać,dodać do mięsnej masy. Dać jajka ,sól czosnkową,pieprz oraz sól morską jeśli jest potrzeba. Masę bardzo dobrze wyrobić Formować pulpety to już zależy od nas jakiej wielkości chcemy,obtoczyć w mące i kłaść na gorący tłuszcz.Obsmażyć i dwóch stron.
W trakcie smażenia pulpetów przygotować sos. Warzywa utrzeć na grubych oczkach tarki i na łyżce masła podsmażyć. Dolac wodę,dajemy tyle ile chcemy sosu,u mnie było z 2 l.Dać majeranek,kurkumę,zioła prowansalskie,sól oraz pieprz. Zagotować sos ,dodać usmażone pulpety.Gotować około 15 min. Zrobić z 2 łyżek mąki zaczepkę ,wlać do sosu.Osobno rozmieszać śmietanę z odrobiną sosu i wlać do pulpetów. Na koniec dać natkę pietruszki zagotować .
Smacznego życzę!