Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyszły miękkie i bardzo smaczne:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39882
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9286
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39882
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9286
Składniki
Mięsa zmielić wraz z namoczoną i odciśniętą bułką oraz czosnkiem. Cebulę drobno posiekać,dodać do mięsnej masy. Dać jajka ,sól czosnkową,pieprz oraz sól morską jeśli jest potrzeba. Masę bardzo dobrze wyrobić Formować pulpety to już zależy od nas jakiej wielkości chcemy,obtoczyć w mące i kłaść na gorący tłuszcz.Obsmażyć i dwóch stron.
W trakcie smażenia pulpetów przygotować sos. Warzywa utrzeć na grubych oczkach tarki i na łyżce masła podsmażyć. Dolac wodę,dajemy tyle ile chcemy sosu,u mnie było z 2 l.Dać majeranek,kurkumę,zioła prowansalskie,sól oraz pieprz. Zagotować sos ,dodać usmażone pulpety.Gotować około 15 min. Zrobić z 2 łyżek mąki zaczepkę ,wlać do sosu.Osobno rozmieszać śmietanę z odrobiną sosu i wlać do pulpetów. Na koniec dać natkę pietruszki zagotować .
Smacznego życzę!