Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyszły miękkie i bardzo smaczne:)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 39
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 143
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 39
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 143
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Składniki
Mięsa zmielić wraz z namoczoną i odciśniętą bułką oraz czosnkiem. Cebulę drobno posiekać,dodać do mięsnej masy. Dać jajka ,sól czosnkową,pieprz oraz sól morską jeśli jest potrzeba. Masę bardzo dobrze wyrobić Formować pulpety to już zależy od nas jakiej wielkości chcemy,obtoczyć w mące i kłaść na gorący tłuszcz.Obsmażyć i dwóch stron.
W trakcie smażenia pulpetów przygotować sos. Warzywa utrzeć na grubych oczkach tarki i na łyżce masła podsmażyć. Dolac wodę,dajemy tyle ile chcemy sosu,u mnie było z 2 l.Dać majeranek,kurkumę,zioła prowansalskie,sól oraz pieprz. Zagotować sos ,dodać usmażone pulpety.Gotować około 15 min. Zrobić z 2 łyżek mąki zaczepkę ,wlać do sosu.Osobno rozmieszać śmietanę z odrobiną sosu i wlać do pulpetów. Na koniec dać natkę pietruszki zagotować .
Smacznego życzę!