Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety zawierają kaszę jaglaną, którą bardzo lubię i często szukam pomysłu, by przemycić ją do codziennych potraw. Naprawdę warto.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1242
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1276
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 215
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1242
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1276
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 215
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu. Do mielonego mięsa dodajmy przestudzoną kaszę, jajka, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wszystko mieszajmy, doprawmy solą i pieprzem do smaku. A następnie z masy formujmy małe kulki i obtaczamy je w mące. Następnie obsmażamy na patelni ze wszystkich stron i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kładziemy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę smażymy i dodajemy pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Całość mieszamy i podsmażamy. Następnie dodajemy bulion, zagotowujemy. Mąkę mieszamy ze śmietaną, rozprowadzamy gorącym rosołem (1-2 łyżki) i wlewamy do pieczarek. Mieszając zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz posiekaną natką pietruszki. Na koniec pulpeciki przekładamy do sosu i dusimy razem około 10 min. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą.