Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe , kto raz przygotuje na pewno do niego wróci.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Mięso doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego , wymieszać. Por umyć , pokroić w drobną kostkę dodać do mięsa. Marchewkę obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser również utrzeć i dodać.
Wbić jajko , wymieszać . Żurawinę opłukać ciepłą wodą. Z porcji mięsa uformować placuszek, ułożyć 2 - 3 żurawiny.
Uformować pulpeta, obtoczyć w mące. Tak do wyczerpania składników.
W garnku zagotować bulion, włożyć pulpety, gotować 20 minut, doprawić śmietaną , pieprzem , całość gotować 2 minuty. Podawać z ulubionymi dodatkami.