Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z serem w bukiecie zielonych warzyw

Pulpety z serem w bukiecie zielonych warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 505

Dodano:

Odsłon: 80

Delikatne i smaczne pulpeciki urozmaicone zielonymi warzywami ,to doskonałe danie obiadowe.

Składniki

  • Mięso wieprzowe mielone łopatka 30 dag
  • Ser gouda 15 dag
  • Jajko kurze 1 szt
  • Kajzerka 1/2 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • Cukinia 1,2 szt
  • Por 1/2 szt.
  • Brokuł 1/2 szt
  • Pietruszka zielona 1/3 pęczka
  • Wywar warzywny 1/2 szklanki
  • Śmietana 18% 1/2 szklanki
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego ,sól,pieprz czarny mielony
  • Liść laurowy ,ziele angielskie,rozmaryn, cząber
  • Olej do smażenia
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kajzerkę namoczyć w mleku .Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego.Ser utrzeć na tarce o grubszych oczkach.Mięso ,ser ,kajzerkę,jajko włożyć do miseczki doprawić solą , pieprzem,dokładnie wymieszać.

  2. Uformować pulpeciki.

  3. Brokuła rozebrać na różyczki,ugotować 3 min.Cebulę pora cukinię pokroić w kostkę .Pietruszkę ściąć.

  4. W brytfance rozgrzać olej obsmażyć pulpeciki z każdej strony, wyjąć.Do oleju gdzie smażyły się pulpeciki dodać cebulę ,cukinię , pora ,smażyć 5 min.Dodać pulpeciki, podlać wywarem,całość dusić 15 min.Dodać brokuła ,zaprawić śmietaną ,całość gotować 3 min posypać pietruszką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń