Do góry

Dania główne Przepis na:

Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem

Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2200 Ocena: 48809

Dodano:

Odsłon: 3173

Świetny dodatek do dań mięsnych.

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1/2 pęczka szczypiorku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku.
    Tłuczemy, dodajemy masło, przykrywamy i chwilę czekamy aż się rozpuści.
    W tym czasie siekamy szczypior, który dodajemy razem ze śmietaną do ziemniaków. Dokładnie łączymy.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń