Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do dań mięsnych.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 693
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36405
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1238
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 693
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36405
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1238
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Tłuczemy, dodajemy masło, przykrywamy i chwilę czekamy aż się rozpuści. W tym czasie siekamy szczypior, który dodajemy razem ze śmietaną do ziemniaków. Dokładnie łączymy. Podajemy od razu po przygotowaniu.