Do góry

Dania główne Przepis na:

Puszyste kotlety mielone z mozzarellą

Puszyste kotlety mielone z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 349

Dodano:

Odsłon: 433

Tradycyjne mielone w odświeżonej wersji

Składniki

  • Mięso mielone (wieprzowe) - 30 dag
  • Jajko - 1 szt.
  • Mozzarella - 1 opakowanie
  • Bułka kajzerka - 1 szt.
  • Sól
  • Pieprz
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę namaczamy w mleku. Mozzarellę kroimy w drobną kostkę. Mięso doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.

  2. Do mięsa dodajemy namoczoną bułkę, mozzarellę, jajko. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy.

  3. Z mięsa formujemy małe kotleciki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki przez około 10-15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń