Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CZEŚĆ:) Dziś przepis na przepyszne, domowe cebularze. O rany jakie to jest pyszne. Koniecznie zróbcie;)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3912
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415133
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2471
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3912
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415133
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2471
Składniki
Robimy zaczyn z drożdży , połowy letniego mleka, doli i cukru. Gdy drożdże rusza dolewamy je do mąki i wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Dusimy cebulę doprawiając solą, pieprzem i majerankiem. Studzimy. Ciasto dzielę na 8 części i w dłoniach rozgniatamy formując cebularze. Na dek nakładam cebulę i zostawiam do wyrośnięcia na 15 minut. Brzegi ciasta smaruje woda. piekę w 200 stopniach ok 20 minut - termoobieg.