Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CZEŚĆ:) Dziś przepis na przepyszne, domowe cebularze. O rany jakie to jest pyszne. Koniecznie zróbcie;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Robimy zaczyn z drożdży , połowy letniego mleka, doli i cukru. Gdy drożdże rusza dolewamy je do mąki i wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Dusimy cebulę doprawiając solą, pieprzem i majerankiem. Studzimy. Ciasto dzielę na 8 części i w dłoniach rozgniatamy formując cebularze. Na dek nakładam cebulę i zostawiam do wyrośnięcia na 15 minut. Brzegi ciasta smaruje woda. piekę w 200 stopniach ok 20 minut - termoobieg.