Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CZEŚĆ:) Dziś przepis na przepyszne, domowe cebularze. O rany jakie to jest pyszne. Koniecznie zróbcie;)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 369
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 165
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 369
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 165
Składniki
Robimy zaczyn z drożdży , połowy letniego mleka, doli i cukru. Gdy drożdże rusza dolewamy je do mąki i wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Dusimy cebulę doprawiając solą, pieprzem i majerankiem. Studzimy. Ciasto dzielę na 8 części i w dłoniach rozgniatamy formując cebularze. Na dek nakładam cebulę i zostawiam do wyrośnięcia na 15 minut. Brzegi ciasta smaruje woda. piekę w 200 stopniach ok 20 minut - termoobieg.