Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CZEŚĆ:) Dziś przepis na przepyszne, domowe cebularze. O rany jakie to jest pyszne. Koniecznie zróbcie;)
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 79
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9004
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 110
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 79
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9004
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 110
Składniki
Robimy zaczyn z drożdży , połowy letniego mleka, doli i cukru. Gdy drożdże rusza dolewamy je do mąki i wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Dusimy cebulę doprawiając solą, pieprzem i majerankiem. Studzimy. Ciasto dzielę na 8 części i w dłoniach rozgniatamy formując cebularze. Na dek nakładam cebulę i zostawiam do wyrośnięcia na 15 minut. Brzegi ciasta smaruje woda. piekę w 200 stopniach ok 20 minut - termoobieg.