Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche sie znowu napracowalam :-) ale za to....Mmmmm
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 214
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 738
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 214
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 738
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Składniki
Buraczki myjemy i gotujemy je w skorkach do miekkosci, nastepnie odlewamy wode i studzimy je. Obieramy, scieramy na duzych oczkach, dodajemy starte jabluszko, sok z polowy cytryny, pol lyzeczki soli i pol lyzeczki cukru, bardzo drobno pokrojona cebule czerwona, troche suszu z pietruszki zielonej i podlewamy 2-oma lyzkami oliwy. Dokladnie mieszamy i koniecznie do lodowki. Nasza salatka bedzie teraz nabierac smaku . W miedzyczasie powinnismy juz ugotowac ziemniaczki w osolonej wodzie. Odlewamy wode i studzimy ziemniaki. W tym czasie 2 drobno pokrojone cebulki smazymy na maselku wraz z dodatkiem Kucharka (nie za duzo), dodajemy szyneczke pokrojona w kostke i jeszcze chwile smazymy. Cebule rowniez musimy ostudzic. Chlodne ziemniaki mieszamy z przesmazona cebulka z szynka, dodajemy ser zolty pokrojony w mala kostke, 1 jajko, 1 lyzke bulki tartej, ktora zagesci nam mase, pol lyzeczki pieprzu czarnego i dokladnie wszystko mieszamy. Z tak przygotowanej masy formujemy spore kotlety ( przed formowanie kazdego z nich oplukujemy rece i robimy to mokrymi rekoma), panierujemy je w bulce tartej i kladziemy na patelnie z rozgrzanym maselkiem. Smazymy na zloto. W tym czasie powinnismy miec juz gotowy sos i osobno przesmazone pieczarki wraz z cebulka, dodatkiem Kucharka, pieprzu i odrobiny oregano. No a teraz uczta jarosza (prawie :-)) Wspaniale danie. Kotlety sprawdza sie takze doskonale w sezonie wraz z sosem z grzybow lesnych. Polecam serdecznie.